Ιωάννης Καλαντώνης: Δηλώνω παρών στο ενωτικό προσκλητήριο του Ανδρέα Παχατουρίδη

Λίγα λόγια για όσους δεν τον γνωρίζουν

Ad - Διαφήμιση

Ο Ιωάννης Καλαντώνης γεννήθηκε στο Περιστέρι και είναι γόνος παλιάς Περιστεριώτικης οικογένειας οι οποίοι επαγγελματικά είχαν δραστηριοποιηθεί στον χώρο της πολιτιστικής ψυχαγωγίας (κινηματογράφοι ΚΥΠΡΟΣ και ΑΛΟΜΑ). Ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Περιστέρι.

Είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης και Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας και εξουσιοδοτείται να υπογράφει αντί του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη με εντολή του όλα τα έγγραφα που αφορούν στην λειτουργία του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρυθμίσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων καθώς επίσης και όλα τα έγγραφα του αφορούν στα θέματα Εσόδων του Τμήματος Προϋπολογισμού Εσόδων και Περιουσίας, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2022 του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επανεξελέγει για ακόμα μια φορά Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου.

Είναι εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη του Περιστερίου» και του ειδησεογραφικού site protipress.gr. Τέλος διατηρεί και επιχείρηση μαζικής εστίασης (Big café).

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία για το Περιστέρι».

 

Κύριε Καλαντώνη πως συνδυάζετε τις τόσες δραστηριότητες και θέσεις ευθύνης που έχετε αναλάβει; Μιλήστε μας για αυτούς τους πολύ σημαντικούς πολλαπλούς ρόλους σας.

Απ.  Κινητήριος δύναμη για να ανταπεξέρχομαι σε όλους τους ρόλους μου είναι η ανάγκη και η θέληση που έχω ως άνθρωπος να συμμετέχω στα κοινά και να παλεύω για την πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, το Περιστέρι.

Οι πολλαπλοί ρόλοι μου δίνουν τη δυνατότητα να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολλούς συμπολίτες μου, να γίνομαι δέκτης των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη μας και να προσπαθώ για το καλύτερο. Η μέχρι τώρα ζωή μου είναι προσηλωμένη και αφοσιωμένη στο Περιστέρι.

Ο ρόλος μου ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και δήμου για την επίλυση προβλημάτων και τη διοργάνωση δράσεων. Στόχος μου είναι η προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πιέζουμε και να παλεύουμε για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Η εμπορική αξία της πόλης μας είναι αναβαθμισμένη και πόλος έλξης για καταναλωτές των γύρω δήμων. Το Περιστέρι τα έχει όλα και συμφέρει. Διαθέτει τα καλύτερα καταστήματα σε ποιότητα, ποικιλία και τιμές, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις δυναμικές περιοχές του Αγ. Ιεροθέου, του Λόφου Αξιωματικών, της Ανθούπολης, της Νέας Ζωής, του Μπουρναζίου και της Αγ. Τριάδας. Οι τρεις σταθμοί Μετρό (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη)  κάνουν εύκολη την πρόσβαση των καταναλωτών, για εντός μετακινήσεις και για μετακινήσεις από άλλες περιοχές.

Όσον αφορά τον ρόλο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Περιστερίου, βασική επιδίωξη και απώτερος σκοπός από όποια θέση ευθύνης αναλαμβάνω, είναι μια πόλη που να προάγει τον πολιτισμό, να σέβεται και να υπηρετεί τους κατοίκους της με απόλυτη διαφάνεια, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους, με άριστες κοινόχρηστες και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, με λειτουργικούς δρόμους, πλατείες, πράσινο και με ορθολογικές παρεμβάσεις στις δομές του Δήμου.  Θα συνεχίσω να δίνω το παρόν θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, επικαλούμενος το όραμα, τις ικανότητες, τη καταγεγραμμένη πορεία και την εμπειρία μου για να συνεχίσω να προσφέρω στην πόλη μου.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Απ.: Όπως όλοι ξέρουν στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 τέθηκα επικεφαλής μιας ομάδας συνδημοτών μου για να δηλώσω τη συμμετοχή μου και την ενασχόλησή μου στα κοινά του Περιστερίου, της πόλης που γεννήθηκα, που ζω και δραστηριοποιούμε επιχειρηματικά. Από τότε ως και σήμερα η ενασχόλησή μου πιστεύω ότι έχει μόνο θετικά συμπεράσματα. Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης απεύθυνε εδώ και μερικούς μήνες ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων της αντιπολίτευσης να συνταχθούν για το κοινό καλό του Περιστεριώτικου λαού. Σε αυτό το κάλεσμα ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήμουν εγώ παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον, συντασσόμενος μαζί του για να προσφέρω και εγώ από την πλευρά μου τα μέγιστα δίνοντας λύσεις, ανιδιοτελώς, στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της ανάπτυξης που όλοι οραματιζόμαστε για ένα καλύτερο Περιστέρι. Αυτό το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται. Τελειώνοντας θέλω να πω και πιστεύω ακράδαντα ότι την πορεία τη δική μου θα την ακολουθήσουν και άλλες ομάδες συνδημοτών μας ανεξάρτητα από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς και όπως πολύ εύστοχα σε κάθε ομιλία του ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης λέει, στη διάρκεια της δημοτικής θητείας του, από το 2002 ως και σήμερα, έχει κάνει πολλά έργα αλλά για ένα έργο νιώθει πολύ υπερήφανος ….πως ένωσε όλο το Περιστέρι… Αυτό το έργο όλοι μας πρέπει να το προασπίσουμε και να το διευρύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ελπίζω ο κόσμος του Περιστερίου να εκτιμήσει και να επιβραβεύσει το ήθος μου, την εργατικότητά μου και τη συνεχή μου προσπάθεια, υπό τον Ανδρέα Παχατουρίδη και να με εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023.