Παρεμβάσεις ανάπλασης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Η οδική ασφάλεια των πολιτών του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού ενισχύεται καθημερινά με την προσθήκη ενός ακόμα σημαντικού έργου μεγάλης εμβέλειας.

Ad - Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα “Βελτίωση οδικής ασφάλειας” για τη μελέτη: «Παρεμβάσεις ανάπλασης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των οδών Στρ. Αλεξ. Παπάγου, Αγ. Νικολάου και Λ.Κατσώνη του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την αντικατάσταση του οδοστρώματος καθώς και την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ασφαλών διαβάσεων για τους πεζούς, η δημιουργία ραμπών ΑμεΑ και λωρίδας όδευσης τυφλών, η ενίσχυση και αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί σημαντικά το πράσινο με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, συμβάλλοντας θετικά στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στους εξής δρόμους:

-Λ. Κατσώνη (από: Παρθενώνος εως : Αυλώνος), Στρ.Αλεξάνδρου Παπάγου (από: Βούρβαχη εως: Αγ. Νικολάου), Αγ.Νικολάου (από: Αργυροκάστρου εως: Χελμού)

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης, με σκοπό την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε: «Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Ήδη με το συγκεκριμένο έργο το οποίο θα προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση θα αλλάξει η εικόνα των οδών Στρ. Αλεξ. Παπάγου, Αγ. Νικολάου και Λάμπρου Κατσώνη και θα αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το πράσινο με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις».