Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στον δήμο Αγίας Βαρβάρας

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Η κληρονομική προδιάθεση, η ηλικία, το κάπνισμα, η ελλιπής σωματική άσκηση, η κακή διατροφή, οι ορμονικές αλλαγές αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει την καλύτερη αντιμετώπισή της. 

Ad - Διαφήμιση

 

Το ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της πρόληψης της οστεοπόρωσης, διοργανώνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Η μέτρηση γίνεται με φορητή συσκευή μέτρησης οστικής πυκνότητας με τη χρήση υπερήχων στο οστό της πτέρνας,  η οποία παρέχει ακριβή ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και δημότες μας, ανεξαρτήτως φύλου.

Συστήνεται ειδικά σε:

  • γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  • γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
  • άτομα που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης
  • άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα, και
  • σε άτομα με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Η εξέταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ηρακλείου 20, Πλατεία Μακρυγιάννη, ώρες 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, στο τηλέφωνο: 210 5690436, ώρες 9.00 – 15.00. Αρμόδιο πρόσωπο Δημήτρης Ανδρούτσος, Επισκέπτης υγείας.