Εγκαινίασε την Πλατεία Φυλής στο Καστελλόριζο ο Χρήστος Παππούς

Ad - Διαφήμιση

Με την τελετή εγκαινίων της Πλατείας Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Φυλής στο αδελφοποιημένο Καστελλόριζο.

Ad - Διαφήμιση

Τη νέα Πλατεία, που έλαβε τιμητικά το όνομα του Δήμου Φυλής, επειδή κατασκευάστηκε δαπάναις του τελευταίου, εγκαινίασαν, κόβοντας μαζί την κορδέλα, οι Δήμαρχοι Φυλής Χρήστος Παππούς και Μεγίστης (Καστελλόριζου) Γιώργος Σαμψάκος. Την ευλογία της Εκκλησίας μετέφερε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας ο οποίος μετείχε, τιμητικά, στην αποστολή του Δήμου Φυλής.

Στην τελετή παρέστησαν η σύζυγος του Δημάρχου Κωνσταντίνα Παπαδήμα, η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Λιοσίων πατήρ Τίτος Χρήστου και ο υπεύθυνος του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρης Στουραΐτης, ο οποίος, για ακόμα μια φορά, διεκπεραίωσε με επιτυχία τα διαδικαστικά ζητήματα. Παρέστησαν επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καστελλόριζου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Δήμαρχος Μεγίστης απένειμε τιμητικές πλακέτες στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στην Αντιδήμαρχο Ελένη Λιάκου, ως μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος Δημάρχου Φυλής Νικολάου Λιάκου, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής της αδελφοποίησης του Δήμου Φυλής με το Καστελλόριζο. Επίσης οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Συγκινητική, τέλος, είναι η ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου Μεγίστης, η οποία αναφέρεται στη συνδρομή του Δήμου Φυλής. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμψάκος αναφέρθηκε στην προμήθεια και διάθεση απορριμματοφόρου, κάδων, φωτιστικών σωμάτων LED, εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού για το Δημοτικό Ιατρείο κ.ά.

“Θα είμαστε, βαδίζοντας στα χνάρια του Νίκου Λιάκου, στο πλευρό του Καστελλόριζου γιατί αποτελεί πυλώνα της εθνικής κυριαρχίας και Φάρο του Ελληνισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε, μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Ad - Διαφήμιση