Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχα τη χαρά να συναντήσω τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο συζητήσαμε για τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εξαίρετων διμερών μας σχέσεων.
Οι πυκνές επαφές μεταξύ των χωρών μας, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύουν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και τη συναντίληψη που έχουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουμε και την κοινή μας επιθυμία να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην πραγματικά στρατηγική εταιρική μας σχέση. Μια στρατηγική σχέση που θεμελιώθηκε το 2020, αποκτά όμως σήμερα νέα δυναμική με την υπογραφή σημαντικού αριθμού μνημονίων κατανόησης για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων μεταξύ των χωρών μας.
Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται σημαντικές επενδύσεις και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ταυτόχρονα, η χώρα μας επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.