Μήνυμα Ζελένσκι με αφορφή της επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε με αφορμή την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

«Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι’αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε. Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον «δικό του δρόμο». Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας και της ιστορίας μας. Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί», τόνισε επίσης ο κ. Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα», σημείωσε. Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν που προΐσταται σήμερα στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αναμένεται να εκφωνίσει την πολυαναμενόμενη ομιλία του που φήμες μιλούν για αναφορά σε συντέλεια του κόσμου.