Ένα νέο αστικό πάρκο στο Ελληνικό

Το Experience Park αποτελεί το πρώτο από τα μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό.

Ad - Διαφήμιση

Στο χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, το The Experience Park είναι μία πράσινη όαση που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για όλους τους επισκέπτες.

Το πάρκο σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+ σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας ευρύτερης αστικής ανάπλασης. Αποτελεί το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού και «συστήνει» το μεγάλο έργο του Ελληνικού στο ευρύ κοινό.

Το Ελληνικό, σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο “Foster + Partners”, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Είναι ένας εμβληματικός προορισμός με επίκεντρο ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα της Ευρώπης: το Πάρκο του Ελληνικού.

Το The Ellinikon, συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, ένα πρότυπο αστικής ανάπτυξης και αειφόρου διαβίωσης.

Το Ellinikon Experience Park είναι ένα νέο αστικό πάρκο, με έκταση πάνω από 70 στρέμματα και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

Μπορείτε να μοιραστείτε ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας, να χαλαρώσετε, να γυμναστείτε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα της πόλης. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να παίξουν ανέμελα και να ανακαλύψουν πολλές εκπλήξεις!

Το Experience Park προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση.

Έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργήσει μια νέα πράσινη όαση για τους Αθηναίους, και να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου διαβίωσης και αναψυχής.

Το πάρκο συνεχώς εξελίσσεται. Με κάθε σας επίσκεψη ανακαλύψτε και κάτι νέο. Αυτές τις ημέρες το πάρκο φοράει τα γιορτινά του.

Το Σιντριβάνι είναι ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης και ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Εκατοντάδες πίδακες νερού σας περιμένουν για να παίξετε και να κινηθείτε στους ρυθμούς τους. Το Stalactite είναι μια επιβλητική εγκατάσταση κινούμενου φωτός από τους καλλιτέχνες Christopher Bauder και Boris Divider που δημιουργεί ένα σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Οι ράβδοι φωτός δημιουργούν παλλόμενα σχέδια σχηματίζοντας πολύπλοκα φωτεινά μοτίβα τα οποία συγχρονίζονται με ηλεκτρονική μουσική. Ζήστε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία!