Παρουσίαση βιβλίου του Περιστεριώτη συγγραφέα Παναγιώτη Αναστόπουλου «Σύντομη Ιστορία των Πολεμικών Τεχνών»

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο του νέου δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως – στάση μετρό Περιστέρι) και ώρα 19:00, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Αναστόπουλου «Σύντομη Ιστορία των Πολεμικών Τεχνών» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «24 Γράμματα».

Το βιβλίο αυτό, είναι μια προσέγγιση της ιστορίας των πολεμικών τεχνών από τη γέννησή τους, μέχρι σήμερα και τη διαμόρφωσή τους ανά τους αιώνες σε όλο τον κόσμο. Στο τελευταίο μέρος γίνεται αναφορά στα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών και μέσα από την εμπειρία του συγγραφέα, αναφέρονται κάποια στοιχεία προς τους γονείς των μικρών παιδιών που θα ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν και θα μιλήσουν για το βιβλίο, ο καθένας από τη δική του πλευρά, οι παρακάτω:

Δρ Δελλή Ερμιόνη, Εικαστικός – Εκπαιδευτικός στη Σχολή Καλών Τεχνών

Χριστοδούλου Γιώργος, θεατρικός συγγραφέας

Απατζής Θεόδωρος, αστυνομικός, εκπαιδευτής αυτοάμυνας, Αντιπρόσωπος koei kan karate Do – 6o Dan

Μέλλος Κυριάκος, συγγραφέας

Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Καμνής, τ. Αντιπρόεδρος Πολεμικού Μουσείου

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του διεθνή οργανισμού INTERNATIONAL
ACTION ART στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στους τομείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και την Αλληλεγγύης και θα εκπροσωπηθεί από τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται κατά του Covid- 19.

Παναγιώτης Αναστόπουλος

Ανώτατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς (ε.α)

Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής την 7η Ιανουαρίου 1964. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τον Σεπτέμβριο του 1981 και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1985.

Διαθέτει πιστοποίηση από US FEMA (Federal Emergency Management Agency) ως Ειδικού Συντάκτη Ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας (Master Exercise Practitioner) και Μεταπτυχιακούς Τίτλους (Master of Arts) του Πανεπιστημίου Indianapolis (US) στις Διεθνείς Σχέσεις, του Scottish Center for International Studies (SCIS) του Πανεπιστημίου Aberdeen (UK) στην Διαχείριση Κρίσεων και την Πρόληψη Συρράξεων και του Centre d’Etudes Diplomatiques et Stratégique (CEDS) του Παρισιού στις Διεθνείς Σχέσεις.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Πολιτικο-Στρατιωτικής Διευθύνουσας Επιτροπής (Politico -Military Steering Committee – PMSC) της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης ΝΑ Ευρώπης (MPFSEE), με έδρα την Φιλιππούπολη (PLOVDIV) Βουλγαρίας και Τμηματάρχης της Γραμματείας των Υπουργών Άμυνας των Χωρών ΝΑ Ευρώπης (South Eastern Defence Ministerial SEDM – CC) καθώς και Συντονιστής Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Έχει υπηρετήσει ως Υποδιευθυντής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη Steering Committee των Χωρών ΝΑ Ευρώπης για σχεδιασμό πολυεθνικών ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας SEESIM και σύνδεσμος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας  μεταξύ Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Έχει συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας κυρίως στην Ομάδα Σχεδιασμού.

 

Διετέλεσε Σύμβουλος Β’ στο  Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Καθηγητής στη Σχολή ΠΣΕΑ για θέματα πολιτικής προστασίας και εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια εσωτερικού και εξωτερικού για θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας και Θράκης, ασχολείται πολλά χρόνια με το θεωρητικό υπόβαθρο των πολεμικών τεχνών και με το καράτε στην Ελλάδα.

Έργα του ιδίου:

Διαφορετικοί…Ιστορία, Αθήνα 2014