ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17 Νοέμβρη 2021

Οι ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες επικρατούν, χωρίς σε τίποτε να μειώνουν την αξία, το μεγαλείο της θυσίας και του αγώνα τους, μας υποχρεώνουν να ακολουθήσουμε διαφορετική οδό, προκειμένου, να αποδώσουμε την προσήκουσα τιμή στην επέτειο της ηρωικής εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Εξέγερσης κατά την οποία τα νιάτα της Ελλάδας δεν φοβήθηκαν να σταθούν απέναντι στην σιδερόφρακτη δικτατορία, σημαίνοντος την αρχή του τέλους για την εξουσία των σφετεριστών, επίορκων τυράννων, την αρχή του τέλους της απαξίωσης και απομόνωσης της πατρίδας μας.

Πρέπει να συγκρατούμε πάντοτε ότι, η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά, μία επέτειος-αφορμή για πανηγυρικούς, δεν είναι μνημόσυνο. Είναι ο πομπός ενός διαρκούς και πάντοτε επίκαιρου μηνύματος ευθύνης, αγώνα, ελπίδας.

Είναι η ημέρα κατάθεσης της απόφασης καθενός από εμάς, να υπερασπισθεί, να διαφυλάξει και να διατηρήσει ζώσα την παρακαταθήκη των αγώνων και των θυσιών. Απόφαση
αντίστασης καί αγώνα σε κάθε προσπάθεια στραγγαλισμού της ελευθερίας και των δημοκρατικών αρχών. Σε κάθε απόπειρα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι η ημέρα ανανέωσης της υπόσχεσής μας να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που οι αυταρχικές εξουσίες εμποδίζουν να βαδίζει, σε κάθε άνθρωπο που αλυσοδένουν.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Ως παρακαταθήκη αγώνων της νέας γενιάς! Ως ιστορικό σημείο αναφοράς θάρρους, ηρωισμού και αντίστασης! Ως επιταγή ανυποχώρητου αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Όσο και αν ορισμένοι επιχειρούν να καπηλευθούν και να οικειοποιηθούν το Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Ζει και θα ζει παντοτινά γιατί, ο έρωτας για ελευθερία υπάρχει στην καρδιά κάθε Έλληνα!

       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΜΙΧΟΣ