Πολιτική Προστασία και ανάδειξη του Ποικίλου Όρους

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας, και παρουσία του Δημάρχου Αιγάλεω, κ. Ι. Γκίκα, και του Γενικού Γραμματέα του ΑΣΔΑ, κ. Θ. Αρβανίτη. Η θεματολογία αφορούσε ζητήματα σχετικά με την Πολιτική Προστασία και την προστασία και ανάδειξη του Ποικίλου Όρους.

Ad - Διαφήμιση

Ειδικότερα, συζητήθηκαν επί τάπητος ενέργειες και δράσεις άμεσων παρεμβάσεων στους Δήμους της χωρικής αρμοδιότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, βάσει των μορφολογικών χαρακτηριστικών και αναγκών της Δυτικής Αθήνας. Τονίστηκε η σημασία της συνεχούς συνεργασίας και ανατροφοδότησης με τους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς ως προς το συντονισμό και την ετοιμότητα αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών. Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής αναφορά στην αξιοποίηση του «πνεύμονα» πρασίνου των δυτικών προαστίων, του Ποικίλου Όρους.

Αποδεικνύεται εμπράκτως η συνεργασία του Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφέροντας θετικά αποτελέσματα και έχοντας ως προτεραιότητα τον ίδιο τον πολίτη. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης, κ. Γ. Πατούλης, συνεχίζουν με υπευθυνότητα κι αποτελεσματικότητα ένα ρεαλιστικό σχέδιο προστασίας των πολιτών, του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, καθιστώντας την Αττική Περιφέρεια Ανθεκτικότητας και ευζωίας.