“Λαϊκή Συσπείρωση” Αττικής: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού

«Για ακόμη μια φορά, οι διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού απέναντι στην αναμενόμενη κακοκαιρία αποδείχθηκαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Ad - Διαφήμιση

Σημειώνει ότι «οι κάτοικοι της Αττικής βρίσκονται για πολλοστή φορά απολύτως εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Το κράτος, η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έδειξαν τη γύμνια τους σχετικά με μέτρα προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Ακόμα μια φορά, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του λαού η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Εικόνες ντροπής κυριαρχούν από το πρωί σε πολλές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου (Ιερά Οδός, Λιοσίων, Κηφισίας, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Ποσειδώνος κ.α.), στον Κηφισό, στον Κολωνό, στο Μοσχάτο, στη Ραφήνα, στο Ρέμα Πικροδάφνης, στη βιομηχανική ζώνη Κορωπίου, στις γειτονιές της Νίκαιας, του Ρέντη, της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής, στα δεκάδες πλημμυρισμένα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, σε εργασιακούς χώρους. Οι μετακινήσεις μέσα στον αστικό ιστό είναι επικίνδυνες αφού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, ακόμα και σε εντοπισμένα από χρόνια σημεία.

Εκτός, αν θεωρούνται μέτρα προστασίας τα ενημερωτικά φυλλάδια που ετοιμάζει η Περιφέρεια και θα διανείμει στους κατοίκους της αττικής “για να ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση πλημμύρας”!

Η πρόληψη και η προστασία του λαού από τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι πολυτέλεια, ούτε και “ατομική ευθύνη. Εδώ και τώρα να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες σε περιοχές με εντοπισμένα προβλήματα όπως αυτές που που γειτνιάζουν με τον Κηφισό σε όλο το μήκος του.

Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».