Έλληνες πολιτογραφήθηκαν η μητέρα και ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών, της μητέρας και του μικρότερου αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, της Βερόνικα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Ad - Διαφήμιση

Χθες έγινε η προβλεπόμενη ορκωμοσία στο Μαξίμου στην οποία έδωσε το παρών και ο πρωταθλητής του ΝΒΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στη μητέρα της οικογένειας «στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους».

Η τελετή ωστόσο θεωρήθηκε από την αντιπολίτευση ως προσπάθεια του Μεγάλου Μαξίμου να «ισορροπήσει» την υπόθεση, που έχει ξεσπάσει τρεις μέρες τώρα με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την ενέργειά του να επικροτήσει τη δημοσιοποίηση καταλόγου με ονόματα παιδιών του νηπιαγωγείου, κυρίως οικογενειών μεταναστών.

Μετά την ορκωμοσία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι «πάντα νιώθαμε Ελληνες, αλλά τώρα, που πήραμε την ελληνική ιθαγένεια, είμαστε πολύ χαρούμενοι». Στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αναφέρεται ότι η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχουν συμβάλει «στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».