Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της πόλης μας

Στις αίθουσες για τη νέα σχολική χρονιά επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου,  μαθητές και εκπαιδευτικοί σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της χώρας μετά από μια δύσκολη χρονιά τηλεκπαίδευσης.

Ad - Διαφήμιση

 

Κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να ευχηθούν καλή σχολική χρονιά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδιείας Σταύρος Θεοδωράκος και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαίρη Τσιώτα, κ. Γιώργος Τσίνας και κ. Γιώργος Τσαλίκης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παιδί, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, παιδί, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, παιδί, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα παιδί, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Tn RĘDMI NOTE 8 AI QUAD CAMERA"

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να ευχηθούν Καλή πρόοδο και Υγεία στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς το παρών στον αγιασμό στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Βασίλης Μπέτσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ιωάννης Καλαντώνης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Νατάσα Σκορδάκη.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και ουρανόςΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και Παρασκευής), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου. Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.