Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 12-22 Σεπτεμβρίου 2021

Ad - Διαφήμιση

Ο Δήμος  Αγίων Αναργύρων Καματερού  συμμετέχει  ενεργά  στον  εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας  κάνοντας πράξη   το σύνθημα “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον – Μένουμε υγιείς”.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  έχει καθιερωθεί  από το 2002 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,  ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη υγιών,  περιβαλλοντικών  τρόπων ζωής.

Σκοπός των δράσεων  αυτών  είναι η εισαγωγή και η  προώθηση βιώσιμων  τρόπων μεταφοράς, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους και γενικότερα η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον  συνηθειών.

Ο Δήμος  μας, μέσα  από τη διατομεακή συνεργασία  με   τις υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς  διοργανώνει και υλοποιεί δράσεις  για όλες τις  ηλικίες  και για όλους τους κατοίκους της πόλης  μας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στον  παραπάνω  στόχο.

Σας  προσκαλούμε  λοιπόν  να συμμετέχετε  στις προγραμματισμένες  δράσεις, λαμβάνοντας  πάντα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας  λόγω των συνθηκών  της πανδημίας  που  βιώνουμε, ώστε όλοι μαζί  να  βελτιώσουμε  το  περιβαλλοντικό  αποτύπωμα ως ενεργοί  πολίτες  στην  πόλη μας.