Υποχρεωτικό εμβολιασμό για 4 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους των ΗΠΑ και υπάλληλοι εταιρειών που εκτελούν δημόσιες συμβάσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν για την Covid-19 ανακοίνωσε ο Μπάιντεν.

«Σχεδόν 80 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί» και κάνοντας τα πράγματα χειρότερα «αιρετοί εργάζονται ενεργά για να υπονομεύσουν τον αγώνα» εναντίον της πανδημίας, κάτι το οποίο «είναι απαράδεκτο», είπε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζοντας στον Λευκό Οίκο το σχέδιό του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων, για να κατανικηθούν αυτοί που «εμποδίζουν» την προστασία «της δημόσιας υγείας».

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ιδίως να γίνει υποχρεωτικό για περίπου εκατό εκατομμύρια υπαλλήλους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων είτε να εμβολιαστούν, ή να υποβάλλονται σε τεστ σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης περίπου τέσσερα εκατομμύρια λειτουργοί του ομοσπονδιακού κράτους και υπάλληλοι εταιρειών που εκτελούν δημόσιες συμβάσεις θα καταστεί επίσης υποχρεωτικό να εμβολιαστούν για την Covid-19.