Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών για να πει το «τελευταίο αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη, μετά το τριήμερο πένθος, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων.

Το τελευταίο του ταξίδι θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης όπου η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη θα φτάσει στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 21.00. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.