Συγκινητικές στιγμές και εξαίρετοι ήχοι στο 10ο jazz στο Πάρκο στο Ίλιον

Στα αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια της jazz μουσικής και ήχους που έχουν ταυτιστεί με την ελευθερία της έκφρασης, της σκέψης και της ζωής ταξίδεψαν μοναδικά οι δεκάδες επισκέπτες του 10ου  jazz στο Πάρκο, που κατέκλυσαν τον μαγευτικό χώρο του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Ad - Διαφήμιση

Τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν εξαίρετους μουσικούς της jazz, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές στο φετινό jazz φεστιβάλ αποτέλεσαν η τιμητική βράβευση του σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη για την πολύχρονη καλλιτεχνική του προσφορά στην τζαζ μουσική σκηνή της χώρας, καθώς και η απόδοση τιμής στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Για μια ακόμα χρονιά στον υπέροχο χώρο του Πύργου Βασιλίσσης, απολαύσαμε την ιδιαίτερη μουσική της jazz, όπου ο ήχος των οργάνων αλλά και η φωνή χρησιμοποιούνται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε δια ζώσης τη 10η επέτειο ενός από από τα σπουδαιότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά θλίβομαι που συνέπεσε με την εθνική απώλεια του μεγάλου μας δημιουργού. Θέλω να ευχαριστήσω για τα 10 αυτά χρόνια αυτοσχεδιασμού και μουσικής δημιουργίας τον καλλιτεχνικό διευθυντή του jazz Φεστιβάλ Γιώργο Τρανταλίδη, καθώς επίσης και τον κ. Ιωάννη Σερπιέρη για την ευγενική και ανιδιοτελή του προσφορά στη διοργάνωση με την παραχώρηση του χώρου».