Σε τριήμερο λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη – Διαμάχη για το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την κηδεία

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη ως τις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου όπου και θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, επέμενε η ταφή του πατέρα της να πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ad - Διαφήμιση

Αφού επήλθε ο συμβιβασμός για τον τόπο ταφής, υπήρξε διαμάχη ανάμεσα σε δυο γραφεία τελετών για το ποιος θα αναλάβει την τελετή καθώς στο ένα γραφείο είχε ανατεθεί η κηδεία από την οικογένεια του Μίκη και το άλλο ήταν η επιλογή του ίδιου όπως αναφέρεται σε έγγραφο που είχε αφήσει πριν το θάνατό του.

Τι ανέφερε στην εκπομπή ο δικηγόρος της κόρης του Μίκη, Α. Κούγιας, για τη διαμάχη ανάμεσα σε δυο γραφεία τελετών για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη;