Έκτακτη ενημέρωση στις 21:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Έκτακτη ενημέρωση στις 21:00 θα υπάρξει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για την μεγάλη πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη -όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες-, στις  Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες, ενώ αυτήν την ώρα εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό. 14 κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης έχουν γίνει στην Άμεση Δράση.

Με αναπνευστικά προβλήματα έχουν μεταφερθεί τέσσερα άτομα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και αυτήν την ώρα μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακόμη τρία άτομα.

Διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Στις 21:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε Βαρυμπόμπη, Κω, Εύβοια, Ηράκλειο, Μάνη, Ρόδο και Μεσσηνία, οι φλόγες έχουν κάψει τα πάντα στο πέρασμά τους.