Πέθανε ο σπουδαίος Τόλης Βοσκόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδισητής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί στο 251 Ναυτικό Νοσοκομείο εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε γωνιά του κόσμου που είχε θαυμαστές ο σπουδαίος ερμηνευτής. Είναι μεγάλη απώλεια όπως είναι μεγάλη και η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την Άγωνία τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.