Συμμετοχή του Σιαχάμη Ευάγγελου στις εκλογές ελληνικής μαθηματικής εταιρείας στις 27-6-2021

Σε μια εποχή και μέσα σε ένα κοινωνικό κλίμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την ιδιώτευση, την απάθεια και παθητικότητα, την αποστασιοποίηση και την αποχή από συλλογικές διαδικασίες, πήρα την απόφαση για συμμετοχή και δράση στην ομάδα συναδέλφων μαθηματικών ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.

Έτσι λοιπόν αποδέχτηκα την πολύ τιμητική για μένα πρόταση θέτοντας υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές στις 27 Ιουνίου 2021 για την ανάδειξη του νέου  διοικητικού συμβούλιου της ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε. με την ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

   Σιαχάμης Ευάγγελος Μαθηματικός

 

 

Νέοι Άνθρωποι – Νέες Ιδέες

 

Διακήρυξη της Μαθηματικής Άνοιξης

για τις Εκλογές της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 

www.mathimatikianoixi.gr

Η Μαθηματική Άνοιξη, το μόνο ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ανανεωτικό ρεύμα στην ΕΜΕ, το οποίο συσπειρώνει σημαντικό μέρος μαχόμενων μαθηματικών, διεκδικεί και σε αυτές τις εκλογές την υποστήριξη των θέσεων της και την προτίμηση με την ψήφο σας.

Οι βασικές επιδιώξεις της Μαθηματικής Άνοιξης είναι:

 

 • Αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της ΕΜΕ με αξιοκρατία και διαφάνεια.
 • Θεσμοθέτηση ρόλου της ΕΜΕ στην ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική και διαδικασία όσον αφορά τη Μαθηματική Εκπαίδευση.
 • Ανάσχεση στην υποβάθμιση της ποιότητας διδασκαλίας των Μαθηματικών στην Εκπαίδευση με προτάσεις υπαγόμενες στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
 • Εμπλουτισμός των επιμορφωτικών δράσεων της ΕΜΕ για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Μόνιμη ζωντανή παρουσία της ΕΜΕ στο Διαδίκτυο με Forum, Ομάδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις.
 • Εκσυγχρονισμός των εκδόσεων της ΕΜΕ τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο.
 • Ενθάρρυνση και βοήθεια συναδέλφων σε όσο γίνεται περισσότερα Παραρτήματα για πραγματοποίηση μαθημάτων σε ετήσια βάση σε μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά, ανεξάρτητα από το αν θέλουν να συμμετέχουν στους Διαγωνισμούς της ΕΜΕ.
 • Διαρκή παρουσία της ΕΜΕ στη Δημόσια Εκπαίδευση με εκδηλώσεις, κύκλους σεμιναρίων και διαγωνισμών.
 • Διεύρυνση της παρουσίας της ΕΜΕ στην κοινωνία με εξωστρεφείς δραστηριότητες και συνεργασίες με φορείς.
 • Καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Εκλογές, εξασφαλίζοντας αφενός ευρύτερη συμμετοχή και αφετέρου διαφάνεια.

Πρόθεσή μας είναι η δημιουργία στην ΕΜΕ ενός κλίματος συνεργασίας ανανέωσης και εξωστρέφειας, μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να προσέλθουν, να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν δημιουργικά όλοι και όλες οι συνάδελφοι μαθηματικοί. Όλοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν.

Επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη βοήθεια από το μεγάλο, αναξιοποίητο σήμερα, δυναμικό των Ελλήνων μαθηματικών όπου κι αν  αυτοί εργάζονται: στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε χώρους επιστημονικούς ή επαγγελματικούς στους οποίους τα Μαθηματικά εφαρμόζονται (Οικονομία, Πληροφορική, Μηχανική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Βιοτεχνολογία) αλλά και στη Φιλοσοφία, τις Τέχνες, τη Λογοτεχνία.

Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και δημιουργικοί συνάδελφοι μαθηματικοί, οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια τέτοια προσπάθεια αναβάθμισης και ανανέωσης. Στόχος μας είναι  κάθε μαθηματικός, όπου και αν δραστηριοποιείται, να θεωρεί ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι ο φυσικός του χώρος και ότι οι δραστηριότητές της τον αφορούν, είναι χρήσιμες και έχουν κάτι να του προσφέρουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στηρίζοντας τη Μαθηματική Άνοιξη, στηρίζετε την προσπάθεια ανανέωσης όχι μόνο των προσώπων αλλά και των εδώ και πολλά χρόνια παγιωμένων πρακτικών που δεν επιτρέπουν να γίνει η ΕΜΕ αυτό που οραματιζόμαστε: μία ΕΜΕ όλων των μαθηματικών προς όφελος της κοινωνίας, των νέων και των ίδιων των Μαθηματικών.

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 1. ΚΑΨΗ ΘΕΜΙΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 2. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΘΕΟΦΑΝΗ
 4. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 5. ΣΙΑΧΑΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 6. ΣΠΑΘΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 7. ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΠΑΝΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

 

 1. ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ