ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η «3η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 η 3η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Π.Δ.Σ. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης και την ομάδα «Save Your Hood», λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάγκη περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19.

Ad - Διαφήμιση

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και της Διοίκησης του Δήμου, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Αμαξοστασίου Πετρούπολης, όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους.

Το Ποικίλο Όρος είναι χώρος περιπάτου, άθλησης και αναψυχής. Αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιστορική αξία.
Είναι περιουσία του λαού της Πετρούπολης και αξίζει τη φροντίδα και τον σεβασμό όλων μας!

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου και ευχαρίστησε όσους ήρθαν να συνδράμουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν πρέπει να περιμένουμε την υψηλή προστασία μόνο από την Κυβέρνηση, ούτε να θεωρούμε το βουνό ως κάτι δεδομένο, αλλά εμείς οι ίδιοι να δίνουμε το παράδειγμα, προστατεύοντας και καθαρίζοντάς το καθημερινά!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που στην 3η κατά σειρά Περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πετρούπολης συμμετείχαν πολλοί νέοι συνδημότες μας και ανάμεσά τους γονείς με μικρά παιδιά, ενώ επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολύς κόσμος που επισκέφτηκε το βουνό άφησε δυστυχώς πίσω τα σκουπίδια του, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα είναι εδώ για να το φροντίζει, να το καθαρίζει και να λαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις σαν αυτή, κλείνοντας με την ευχή, στο μέλλον οι επισκέπτες του βουνού να το σεβαστούν και να μην αφήνουν πίσω τους τα «αποτυπώματά» τους.

Το παρών στη Δράση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο οποίος μίλησε για έναν Εθελοντικό Θεσμό που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Πετρούπολης με γνώμονα την προστασία και τον καθαρισμό του Ποικίλου όρους, τονίζοντας ότι ο θεσμός αυτός έχει διπλή αξία, γιατί αφενός προστατεύουμε το βουνό μας και αφ’ ετέρου μαθαίνουμε στους νέους να δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό. Παράλληλα, δήλωσε πολύ χαρούμενος, γιατί την περασμένη εβδομάδα στην πρώτη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, εντάχθηκε η μελέτη που αφορά στην αναβάθμιση και την προστασία των διαδρομών του Ποικίλου όρους.

Στην Περιβαλλοντική Δράση, έδωσαν επίσης το παρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παναγιώτης Κάκαλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Χρυσικός και Χρήστος Κυριάκος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Μάνος Συλλιγνάκης (Νέα Αρχή) και Νίκος Σακούτης (ΡΑΚ), ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δημήτρης Κοντός και η εκδότρια του περιοδικού Natura Νάνση Τσιμπίδη.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στους εθελοντές πολίτες άφθονα σνακ, φρούτα, νερά και αναψυκτικά, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι συμμετέχοντες έλαβαν ως αναμνηστικό ένα λουλούδι σε γλαστράκι, μία μπλούζα με το σύνθημα της δράσης και μια υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων που περιείχε προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια:
Pharmex, Βίκος – Ζαγοροχώρια, Bella Frutta, Dynamic Team, Health Care, Φούρνος Κονδύλη, Φούρνος Bonjour, Texnagron, Περιοδικό Natura nrg, Life Green, staramaki