Δράση καθαρισμού της δασικής έκτασης που περιβάλλει τη Μονή Δαφνίου

Με δράση καθαρισμού της δασικής έκτασης που περιβάλλει τη Μονή Δαφνίου,  την Παρασκευή 4 Ιουνίου, συμμετείχε ο Δήμος Χαϊδαρίου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  Το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η σημασία της προστασίας και της φροντίδας του περιαστικού πρασίνου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πλούτο της πόλης μας.

Ad - Διαφήμιση

Μετά την υλοποίηση της περιβαλλοντικής δράσης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συναντήθηκαν με τον Πρύτανη κ.  Σπυρίδωνα Κίντζιο,  τον Αντιπρύτανη κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη και την κα Φιορεντίνα Στράτου από τη Διεύθυνση Σπουδών του Πανεπιστημίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν  η πορεία  υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας  που έχει υπογράψει ο Δήμος Χαϊδαρίου  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των εξειδικευμένων επιστημονικών στελεχών που διαθέτει το Γεωπονικό  για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στο Χαϊδάρι.

Κατά το πρώτο έτος της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί:

Η συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην προετοιμασία του σχεδίου δράσης του Δήμου για τη συλλογή και επεξεργασία των βιοαποβλήτων.

Επίσκεψη ειδικής φυτοπαθολόγου στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη για την αντιμετώπιση παθογόνων οργανισμών που προσβάλλουν τα δέντρα στον πευκόδρομο, σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Δωρεά στον Δήμο δέντρων και φυτών από το φυτώριο του Πανεπιστημίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:

Η πραγματοποίηση της υποχρεωτικής Πρακτικής Άσκησης των επί πτυχίο φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον Δήμο Χαϊδαρίου. Με την διαδικασία αυτή θα αξιοποιηθούν νέοι επιστήμονες από το Γεωπονικό για τις ανάγκες του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, ενώ οι επί πτυχίο φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες.

Η συμβολή του Πανεπιστημίου στην εκπόνηση της μελέτης για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης  της Στρ. Καραϊσκάκη, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των αιωνόβιων πεύκων στον πεζόδρομο.

Η αξιοποίηση γεωτρήσεων στο Χαϊδάρι για την πυροπροστασία και την άρδευση του πρασίνου.

Στρατηγικός στόχος της συνεργασίας του Δήμου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είναι το Χαϊδάρι να γίνει μια πραγματικά Πράσινη Πόλη, με αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.