Σε Πρότυπα αναβαθμίζονται δύο σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ιλίου

Την αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Ιλίου και του 3ου ΓΕΛ Ιλίου σε Πρότυπα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, καταδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου, αφού για την μεταρρύθμιση αυτή απαιτούνται συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

Ad - Διαφήμιση

Πρόκειται για μια απόφαση που καθιστά τα δύο σχολεία κέντρα εφαρμογής και διάχυσης καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την καινοτομία, με ευέλικτες διοικητικές δομές και λειτουργία προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο ΓΕΛ Ιλίου, που στοχεύει στην  αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου σχολείου και δίνει νέα προοπτική στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης μας. Η επιλογή μόνο των δύο σχολείων του Δήμου Ιλίου από όλη την Αττική, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών, αλλά και συνολικά των σχολείων μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προϊστάμενο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας Ευθύμιο Αλεξανδρή για την καθοριστική συμβολή του στην απόφαση. Ο χαρακτηρισμός των δύο σχολείων ως Πρότυπα, θα αποτελέσει την αρχή μιας συνολικής εθνικής προσπάθειας έτσι ώστε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας να λειτουργούν με τρόπο που θα τα καθιστά πρότυπα».