Β. Κικίλιας: Ο ΕΜΑ εξετάζει το αίτημα των Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων 12-15 ετών

Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε επιτύχει την ανοσία του πληθυσμού

Ad - Διαφήμιση

Θέλει προσοχή τονίζει ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι ακόμα. Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος Μαΐου, το 70% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί. Άρα, στο τέλος Μαΐου ένας σημαντικός αριθμός ευπαθών ομάδων, μεγάλων σε ηλικία και ανθρώπων οι οποίοι κινδύνευαν σοβαρά θα έχει εμβολιαστεί. Το 70% είναι ένας αριθμός ανοσίας για αυτές τις ηλικίες. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, όμως, που πρέπει να εμβολιαστούν. Πρέπει να περιμένουμε να μπορέσουν να έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Από το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Εάν προσθέσει κανείς αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν νοσήσει και έχουν αναπτύξει ένα μηχανισμό άμυνας, αντισώματα, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε επιτύχει ανοσία.

Κρατώ μια μικρή επιφύλαξη για τις παραδόσεις των εμβολίων των πολυεθνικών εταιρειών. Αν οι παραδόσεις συνεχίσουν να έρχονται έτσι όπως έχει προγραμματιστεί, θα δημιουργηθεί αυτό το τείχος ανοσίας στο 60%-70% της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ΕΜΑ εξετάζει το αίτημα των Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων 12-15 ετών

Συνεδριάζει αυτές τις ημέρες ο ΕΜΑ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, και εξετάζει καταρχάς το αίτημα των Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-15 ετών.

Έχει εγκριθεί ήδη στον Καναδά, συζητείται στην Ευρώπη, νομίζω ότι θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σιγά-σιγά βλέπετε ότι προχωράμε και σε μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και παγκοσμίως στον εμβολιασμό.

Εφόσον εγκριθεί, τάχιστα θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας και για αυτό. Μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού σημαίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια για εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, μεγαλύτερη ευκολία στην οικονομία, στον τουρισμό, στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Αλλά επαναλαμβάνω, λελογισμένα και με προσοχή.