Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Απεργία στις 6 Μάη

Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο – Με αγώνες τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Ad - Διαφήμιση

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής μνήμης και αγώνα της Εργατικής Τάξης που παλεύει σε όλη την ιστορική της διαδρομή για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να απαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει τις κατακτήσεις της και να κατοχυρώσει τα εργασιακά της δικαιώματα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες του Σικάγου το 1886 έδωσαν μια από τις πιο σκληρές μάχες διεκδικώντας 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μετά από 135 χρόνια, οι εργαζόμενοι που ζουν στη χώρα μας αντιμετωπίζουν μια σκληρή επίθεση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση οι οποίες με τα μέτρα που προωθούν επιχειρούν να πάρουν πίσω την ρεβάνς και να καταργήσουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ  με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί μέσω του  κ. Χατζηδάκη στο υπ. Εργασίας ετοιμάζεται να:

-να καταργήσει το 8ωρο, μέσα από την «ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας»

-να καταργήσει  την αμοιβή των υπερωριών, οι οποίες αντί να αποζημιώνονται θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό, άδειες ή μειωμένο ωράριο.

-να καταργήσει πληρωμή της κυριακάτικης αργίας

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση:

-Νομοθετεί σε περίπτωση παράνομης απόλυσης την «εναλλακτική λύση» της επιπλέον αποζημίωσης αντί της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

-Υποσκάπτει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων.

-Φαλκιδεύει το απεργιακό δικαίωμα, με την επιβολή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

-Προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και των μελών τους.

-Περιορίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενισχύει την απεργοσπασία και ποινικοποιεί τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, απαξιώνοντας τη δημόσια υγεία και οδηγώντας σε μια εκατόμβη θυμάτων. Ταυτόχρονα περιορίζει τις κοινωνικές δαπάνες, ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αρνείται να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστεριού βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων που καταργούν το 8ωρο, ανατρέπουν πλήρως το εργατικό δίκαιο και βάζουν στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στηρίζει τους αγώνες τους για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μείωση του χρόνου εργασίας, για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου καλεί τον Περιστεριώτικο λαό να συμμετέχει μαζικά στην Απεργία στις 6 Μάη για την εργατική Πρωτομαγιά που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ και να πάρει μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.π.μ.

 

Προσυγκέντρωση για την συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπυλαια.