Επαναλειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εν όψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού  ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια κ.λ.π. ) από 3/5/2021, σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4795/2021, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 65 του Ν. 4688/2020, ο Δήμος Αιγάλεω καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες εστίασης να υποβάλλουν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση esoda@egaleo.gr  αίτηση για χορήγηση άδεια αναλογούντος ή και πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με συνημμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Ad - Διαφήμιση

  • Άδεια λειτουργίας και άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου
  • Πρόχειρο σκαρίφημα(όχι επίσημο τοπογραφικό διάγραμμα) με διαστάσεις του αναλογούντος και του επιπλέον ζητούμενου κοινόχρηστου χώρου

Ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης στο πλευρό των επιχειρήσεων της πόλης  μας στηρίζοντας τον κλάδο με κάθε πρόσφορο μέσο με απαλλαγή των δημοτικών τελών και των τελών κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων για το χρόνο παύσης λειτουργίας τους λόγω Covid-19 (αρ. 175/2020 απόφαση Δημ.  Συμβουλίου ).

Ο Δήμος Αιγάλεω και αυτή τη φορά στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας θα παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στα καταστήματα εστίασης για επιπλέον τραπεζοκαθίσματα με απόλυτο σεβασμό στους πεζούς και τους μετακινούμενους.

Σημειώνεται ότι ο πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης δύναται να παραχωρείται ατελώς, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος   μπορεί να εκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα δικαιώματα ετέρων δικαιούμενων της χρήσης αυτού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ (COVID )