Το Περιστέρι έγραψε ιστορία στο πόλο

Ονειρεμένη χρονιά ζουν στην υδατοσφαίριση του Περιστερίου, καθώς με τη νίκη (11-6) επί του Υδραϊκού την Κυριακή 25/4 στο τρίτο ματς των πλέι οφ, σφράγισαν το εισιτήριο για την τετράδα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ενώ πέτυχαν και την έξοδο τους στην Ευρώπη.

Ad - Διαφήμιση

Παίζοντας εκπληκτικό πόλο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το Περιστέρι κυριάρχησε του αντιπάλου του, ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο (5-1), ενώ όταν αντέδρασε ο Υδραϊκός στο δεύτερο (1-3), οι γηπεδούχοι, με τους Ματ Φάρμερ και Παναγιώτη Λαδά να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, είχαν τον πλήρη έλεγχο και διαφορά δύο τερμάτων στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ήταν καταιγιστικοί (4-1), ρίχνοντας στο καναβάτσο τον αντίπαλό τους.

Πλέον, το Περιστέρι θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά των πλέι οφ την Τετάρτη του Πάσχα (5/5) με τη Βουλιαγμένη εκτός έδρας, την Παρασκευή (7/5) θα αγωνισθεί στο Κολυμβητήριο της Χωράφας και την Κυριακή (9/5), εφόσον χρειαστεί τρίτος αγώνας, ξανά στη Βουλιαγμένη.

Αποτελεσματα

Ομαδα1234TΚαταληξη
Περιστερι511411Νικη
Υδραϊκος13116Ηττα
Λουδης: «Πετυχαμε ενα μικρο θαυμα»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Περιστερίου Κώστας Λούδης, δήλωσε:

«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το Περιστέρι. Νομίζω ότι έχουμε πετύχει ένα μικρό θαύμα, μία ομάδα που έχει έρθει από την Α2 κατάφερε μέσα στη χρονιά, μία δύσκολη ομολογουμένως χρονιά, ιδιαίτερη για όλους, να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη, που είναι πραγματικά ένα όνειρο. Και ταυτόχρονα την είσοδο στην τελική φάση του πρωταθλήματος, αποκλείοντας μια ομάδα που είχε φτιαχτεί για πολύ μεγαλύτερα πράγματα, όπως είναι ο Υδραϊκός, με ένα ρόστερ πολύ έμπειρο και με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Και μάλιστα με τον τρόπο που είδαμε όλοι, χάνοντας τον πρώτο αγώνα στα πέναλτι. Παρ’ ολ’ αυτά, η ομάδα γύρισε πίσω, έδειξε απίστευτη ωριμότητα και τα κατάφερε με δύο συνεχόμενες νίκες. Εμφατικές νίκες, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας την αξία αυτής της επιτυχίας. Κατάφερε να είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».


Όσο για τις αναμετρήσεις του ημιτελικού με την Βουλιαγμένη, υπογράμμισε:

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πραγματικά θέλουμε να το χαρούμε, να το ευχαριστηθούμε. Απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα που σαν στόχο έχει φέτος το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και τον τελικό στην Ευρώπη. Δεν θα πάμε απλά για την συμμετοχή, θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι. Και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χάσαμε στις λεπτομέρειες από τη Βουλιαγμένη, είχαμε πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτε. Θα χαρούμε, θα πανηγυρίσουμε μία – δυο ημέρες και από την Τρίτη το βράδυ σκύβουμε το κεφάλι για να συγκεντρωθούμε γι’ αυτές τις αναμετρήσεις».

Περιστέρι (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς Π. 2, Φάρμερ 3, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης 1, Αγκόρτσας, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ, Κλήμος 1, Τζώρτζης 1, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος

Υδραϊκός (Μάκης Βολτυράκης): Γουλφ, Τσιστράκης, Θαλασσινός, Κοκκινάκης 1, Παπασηφάκης 3, Μακαντάνης, Μπλάνης 1, Αργυρόπουλος, Παπαδόγκονας, Μπεριστιάνος, Αλβέρτης 1, Πωλογεώργης, Χατζηγούλας