Ινδονησία: Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου

Για τρίτη μέρα το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ψάχνει να εντοπίσει υποβρύχιο με 53 μέλη πληρώματος, το οποίο αγνοείται από την Τετάρτη. Πρόκειται για το KRI Nanggala 402, ένα υποβρύχιο που κατασκευάστηκε το 1977 το οποίο καταδύθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του νησιού Μπαλί.

Ad - Διαφήμιση

Έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του, με τις στρατιωτικές Αρχές να εκτιμούν ότι τα αποθέματα οξυγόνου στο σκάφος αρκούν ως το πρωί του Σαββάτου.

Χθες το βράδυ, το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα άγνωστο αντικείμενο σε βάθος 50 με 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με σόναρ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με την ελπίδα να πρόκειται για το χαμένο υποβρύχιο.

Σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν αερομεταφερόμενη ομάδα για να βοηθήσουν στις έρευνες. Επίσης δύο αυστραλιανά πολεμικά πλοία είναι καθ΄ οδόν, καθώς και ενισχύσεις από την Ινδία και τη Μαλαισία. Η Σιγκαπούρη στέλνει ένα πλοίο που ειδικεύεται στη διάσωση υποβρυχίων, το MV Swift Rescue, και το οποίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή το Σάββατο.