Καταγγελία της Ένωσης Γονέων Περιστερίου για 7ο – 10ο Λύκειο

lykeio Peristeriou,

Καταγγελία της ένωσης γονέων Περιστερίου για 7ο – 10ο Λύκειο την οποία εξέδωσε εχθές.

Ad - Διαφήμιση

“Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από γονείς μαθητών για την παρουσία της αστυνομίας στα συστεγαζόμενα 7ο κ΄10ο Γ.Ε.Λ. Περιστερίου. Κρίναμε σκόπιμο να επισκεφτούμε τον χώρο άμεσα, δύο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για να έχουμε ιδία άποψη σχετικά.

Η εικόνα που συναντήσαμε στις 10π.μ. και μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου ήταν η εξής: ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης έκαναν μάθημα κανονικά στις αίθουσές τους. Τίποτα δεν παρέπεμπε σε «συμβάν». Αναζητώντας τους διευθυντές των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται με την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εικόνας: τρεις αστυνομικοί  να στέκονται όρθιοι μπροστά  σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα.

Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση γονέων ώστε να «ανακρίνουν» ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους. Προβήκαμε άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του διευθυντή  εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για να καταγγείλουμε το περιστατικό και να αναζητήσουμε ευθύνες άνωθεν.

Ως Ένωση Γονέων καταγγέλλουμε :

-Την υποδιευθύντρια (με χρέη διευθύντριας) του 7ου κ΄ την διευθύντρια του 10ου Γ.Ε.Λ. Περιστερίου που με την πρόσκληση τους επέβαλαν κι επέτρεψαν  την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικό του σχολείου.

-Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μια «ανακριτική» διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές κι εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους.

-τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που με την εντολή του (?) ή και την ανοχή του(?)  εφαρμόζονται οι κυβερνητικές  πρακτικές κατάργησης του ασύλου και  παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς τις δημοτικές παράταξης τον κάθε δημοκράτη   Περιστεριώτη να παρει θέση.”

Tο Δ.Σ.