Με τιμές υποστράτηγου η εξόδιος αξολουθία του Ιάκωβου Τσούνη

Με τιμές υποστρατήγου εν ενεργεία τελέσθηκε εχθές 12/4 δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων η εξόδιος ακολουθία του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη στο κοιμητήριο Παπάγου.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει το κράτος για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Ιάκωβο Τσούνη καθώς είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του, από νεαρή ηλικία κιόλας, στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, ως τελευταία πράξη αγάπης και αφοσίωσης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισε να κληροδοτήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του σε αυτές. Έχει διαθέσει συνολικά στις Ενοπλες Δυνάμεις περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ. Προσφάτως δε με δωρεές του πραγματοποιήθηκε η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Επιπλέον, πάλι με τη δική του προσφορά, έχουν ανακαινιστεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Όλα τα παραπάνω έκαναν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον τιμήσει στις 24 Φεβρουαρίου με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε τα εξής στον επικήδειο λόγο του:

“Το όνομα του αείμνηστου Ιάκωβου Τσούνη έχει γραφτεί πλέον ανεξίτηλα με χρυσά γράμματα πλάι στα άλλα ονόματα της χορείας των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών που έχουν περάσει στην ένδοξη Ιστορία μας. Η Ελλάς πενθούσα και ευγνωμονούσα και ταυτοχρόνως υπερήφανη, κλίνει με μέγιστοσέβας το γόνυ και σε αποχαιρετά. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων που τόσο τις αγάπησες, που τις αποκαλούσες «’Αγιες»,που τις αποκαλούσες «Ψυχή του Έθνους» και που τους φέρθηκες με μέγιστη γενναιοδωρία, σου εκφράζω την πιο βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου. Η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου είναι τεράστια. Θα την τιμήσουμε ως οφείλουμε και ως έχουμε χρέος, σύμφωνα με τις αξίες και τα δικά σου οράματα! Κανείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσει! ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Η άσβεστη μνήμη σου θα φωτίζει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα μεγάλη, αξιοπρεπή και υπερήφανη, όπως ακριβώς την είχες στην καρδιά σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τόσο αγάπησες, που το υπερασπίστηκες και που έδωσες τα πάντα, όλο το ΕΙΝΑΙ σου, ώστε να παραμείνει ελληνικό και υπερήφανο, στο διηνεκές”, επισήμανε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.