Ύψιστη προτεραιότητα η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Στην αναζήτηση των δολοφόνων, που τόσο άδικα δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραΐβάζ με δέκα σφαίρες στο σώμα του, βρίσκονται τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, μελετώντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κατοικιών και καταστηματαρχών της περιοχής του Αλίμου και αναζητώντας το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.

Εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να στήσουν την δολοφονική ενέδρα.

Σε υλικό από κάμερα ασφαλείας οικίας στην οδό Αγίου Δημητρίου στον Άλιμο, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly, στο οποίο επιβαίνουν οι δολοφόνοι. Κάμερες έχουν καταγράψει και τρίτο πρόσωπο που ενημέρωνε τηλεφωνικά τους δολοφόνους τα κρίσιμα δύο λεπτά πριν από τη φονική επίθεση.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης του συμβόλαιου θανάτου είναι ύψιστη προτεραιότητα του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το τελευταίο αντίο

Σε κλίμα οδύνης και ανείπωτου πόνου, ο Γιώργος Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, κηδεύτηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Καλλίφυτος, στη Δράμα.

Τραγικές φιγούρες στο «τελευταίο αντίο» η μητέρα του, η αδερφή του που ήρθε από τη Γερμανία, η σύζυγός του Σπάθα, και ο 21χρονος γιος του, Δημήτρης φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Ο γιός του ράγισε τις καρδιές όλων με την επικήδειο λόγο του. «Ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, τη ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους και πιστεύω ότι θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους του αν μπορούσε». Όταν βγήκε η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό» που αγαπούσε ο πατέρας του και το χόρευε.

Το δικό της συγκινητικό αντίο λέει αυτή τη στιγμή και η Ζήνα Κουτσελίνη μέσα από την εκπομπή που είναι αφιερωμένη για τον συνεργάτη της, που έφυγε με τόσο άγριο τρόπο από τη ζωή.