Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ, σε ηλικία 99 ετών

Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε πως πέθανε σήμερα ο πρίγκηπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, σε ηλικία 99 ετών αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα υγείας ενώ πριν κάποιες εβδομάδες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς.

Η Αυτού Μεγαλειότητα ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της το μεσημέρι:

Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο σύζυγος της βασίλισας, πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Γουίντσορ.

 

 

Ο Φίλιππος, γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921 στην Κέρκυρα ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας- 9 Απριλίου 2021 αποτέλεσε το μακροβιότερο αρσενικό μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Παντρεύτηκε την Ελισάβετ, στις 20 Νοεμβρίου 1947. Λίγο πριν από το γάμο, ο βασιλιάς του χορήγησε τον τίτλο Βασιλική Υψηλότητα και τον έχρισε Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Φίλιππος αποστρατεύθηκε όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα το 1952, έχοντας προηγουμένως φθάσει μέχρι το βαθμό του αντιπλοιάρχου. Η σύζυγός του τον ονόμασε Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου το 1957. Ο Φίλιππος απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Ελισάβετ: τον Κάρολο, την Άννα, τον Ανδρέα και τον Εδουάρδο.

Έχει οκτώ εγγόνια και δεκα δισέγγονα.