Τακτική περιφερειακή συνάντηση υγείας στο Δυτικό Τομέα Αθηνών

«Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «πρόληψη και προσυμπτωματικός έλεγχο στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 η  τακτική διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα: «πρόληψη και προσυμπτωματικός έλεγχος στην Περιφερειακή  Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών».

Στην περιφερειακή αυτή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι, αιρετοί και υπηρεσιακοί, από τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας, καθώς και επιστημονικό προσωπικό των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η πορεία του προγράμματος πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου που έχει ήδη δρομολογήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Εθνικό Δικτύο Υγιών Πόλεων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων,  κ. Γιώργου Πατούλη.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι για την επιτυχία του προγράμματος είναι αναγκαία η συνεργασία  Περιφέρειας και Δήμων και η  δικτύωση για την ανάπτυξη δομών Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου προς όφελος των πολιτών.

Η περιφερειακή συνάντηση  ξεκίνησε με τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για τον Covid-19 από όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων αναφέρθηκαν ξεχωριστά στις τρέχουσες δράσεις για την υγεία και την πρόληψη και κατέθεσαν προτάσεις – ενέργειες για την προώθηση του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου- εγγραφές δημοτών στο λογισμικό , συμφωνίες με ιατρούς/παρόχους υγείας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση, από τον  Υπεύθυνο Προγραμμάτων ¨Υγιών  Πόλεων¨ του  Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, των συμπερασμάτων της σύσκεψης και τον ορισμό της επόμενης συνάντησης.