Θρήνος στη Μακρινίτσα: Σήμερα κηδεύονται τα δύο αδέλφια

Τεράστιος ο πόνος των δύο απαρηγόρητων γονιών που κήδεψαν σήμερα το πρωί στη Μακρινίτσα Πηλίου, τους δυο αδικοχαμένους νέους, τα δυο τους παιδιά, που έπεσαν νεκρά από το μαχαίρι του 31χρονου εν διαστάσει συζύγου της κόρης τους.

Ο 30χρονος Γιώργος και η 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα μητέρα ενός παιδιού 2,5 ετών, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία στο χωριό που μεγάλωσαν. «Έχουμε γάμο», έλεγε η μάνα όταν έβγαιναν τα φέρετρα από το σπίτι με τους φίλους να τα σηκώνουν στα χέρια τους μέχρι και τον Ιερό Ναό.

Στο πλάι της οικογένειας στενοί συγγενείς, φίλοι και το χωριό που δε μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο χωριό τους όταν ο δράστης εισέβαλε στο πατρικό σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και έφερε θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι στα δυο άτυχα αδέρφια.

Για τον 31χρονο υπήρχε από τον Ιανουάριο αίτηση ακούσιας νοσηλείας, της αείμνηστης συζύγου του. Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου. Οι γιατροί που τον εξέτασαν του έδωσαν θεραπευτική αγωγή, αλλά στο επόμενο ραντεβού τους, στα μέσα Μαρτίου, διαπίστωσαν ότι ο ίδιος αρνούνταν να λάβει την αγωγή που του πρότειναν. Οι γιατροί στο δεύτερο ραντεβού έκριναν ότι χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν ενημερώθηκαν Εισαγγελία και Αστυνομία για να τον εντοπίσουν και να γίνει ακούσια νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι νοσηλευόταν ήδη, ενώ ο ίδιος ήταν ελεύθερος.

Ο δικηγόρος του 32χρονου πρόσθεσε επίσης ότι “ο πελάτης μου δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει και ισχυρίζεται ότι μπήκε μέσα στο σπίτι των πεθερικών του γιατί ήθελε να δει το παιδί του, που του απαγόρευσαν να επικοινωνήσει. Από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα.