Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ad - Διαφήμιση

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα αλλά πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Για κάποιους όπως την κυβέρνηση της ΝΔ και όσους στηρίζουν την ίδια πολιτική θα είναι άλλη μία μέρα υποκρισίας. Λόγω της ημέρας… πιθανόν να “ξεμουδιάσουν” τα γκλοπ των αστυνομικών, να καλέσουν τον λαό να χειροκροτήσει τους υγειονομικούς, όλο και κάποια κροκοδείλια δάκρυα θα ρίξουν. Τα ψεμματα για ανύπαρκτες προσλήψεις και η κατευθυνόμενη κυβερνητική «επιστήμη» θα θριαμβολογήσει.

Για το λαό μας, για τη Δυτική Αθήνα θα είναι μία ακόμη αγωνιστική μέρα που θα διεκδικήσει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να προστατευτεί η ζωή του λαού. Κανείς μας δεν ξεχνά ότι ένα χρόνο τώρα τα ιδιωτικά συμφέροντα της υγείας θησαυρίζουν ακόμα και σήμερα, ότι είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στη Δυτική Αθήνα:

  • Το Θριάσιο νοσοκομείο μετατράπηκε σε all-covid. Το Αττικό και το Κρατικό της Νίκαιας συνεχίζουν να λειτουργούν ως νοσοκομεία μίας νόσου μιας και επί της ουσίας έχουν ανασταλεί τα χειρουργεία, οι επεμβατικές πράξεις και η πλειονότητα των εξωτερικών ιατρείων. Το δικό του γολγοθά τραβάνε τα Ψυχιατρικά Ιατρεία της περιοχής (Δαφνί, Δρομοκαίτειο)
  • Εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και απλούς αναπνευστήρες, δεκάδες νοσηλεύονται σε ράντζα.
  • Ακόμη και η πορεία των εμβολιασμών στην Δυτική Αθήνα είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές με πολύ μικρότερο αριθμό κατοίκων. Μια ματιά στα στοιχεία δείχνει ότι στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, σε μια περιοχή με 2 εκατομμύρια κατοίκους και με έκρηξη κρουσμάτων στο 3Ο κύμα της πανδημίας έχουν γίνει μόλις 75.000 εμβόλια.
  • Οι ελάχιστες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν απομείνει είναι υποστελεχωμένες. Τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έκλεισαν το ένα ΙΚΑ πίσω από το άλλο, έκλειναν ακόμη και νοσοκομεία (Λοιμωδών), δημιούργησαν τα κέντρα υγείας χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δε μπορούν να μας προστατεύσουν αυτοί που τσάκισαν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση της υγείας του.

Ο αγώνας συνεχίζεται για:

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων)
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).
  • Να προχωρήσει ο εμβολιασμός με εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αναγκαίων εμβολίων

 

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν εξαγγελθεί από σωματεία νοσοκομείων και φορείς της περιοχής.