«Ενδυνάμωση και Υποστήριξη του Εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εμπειρία της τηλεκπαίδευσης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» πρόκειται να υλοποιήσει ατομικές εποπτικές συναντήσεις για καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα «Ενδυνάμωση και Υποστήριξη του Εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εμπειρία της τηλεκπαίδευσης».
Στόχος των ατομικών εποπτικών συναντήσεων είναι η βιωματική επεξεργασία και αξιοποίηση της ιδιόμορφης παιδαγωγικής εμπειρίας της τηλεκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι νέες συνθήκες και η επίδρασή τους στη σχέση με τους μαθητές (ανάγκες, προσδοκίες, φόβοι, στόχοι), η αποτελεσματική διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων στην «τάξη», η ανάδειξη και υιοθέτηση καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο ευρύτερο «σχολικό περιβάλλον».
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Οδοιπορικού (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι).
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις ατομικές συναντήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 στο 2105786888 και να δηλώσουν συμμετοχή.
Πρόσωπο επικοινωνίας και υπεύθυνη της παρέμβασης είναι το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού Λέα Ευσταθίου, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος (MA).