Μόνο το 30% των εκπαιδευτικών έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί

Παράταση του σχολικού έτους, μέχρι και τα τέλη Ιουνίου προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Σχετικά με τα self tests η κυρία Μακρή τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η υφυπουργός ανέφερε ότι μόνο το 30% των εκπαιδευτικών έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η ίδια ανέφερε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.