Έρευνα για τον θάνατο της 60χρονης μετά τον εμβολιασμό της στο Ίλιον

Πέθανε μία 65χρονη γυναίκα έξω από εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας. Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου της καθώς η 65χρονη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Στα 20 λεπτά που παρέμεινε μέσα στο κέντρο δεν εμφάνισε κάποια αναφυλακτική αντίδραση όταν όμως βγήκε έξω δεν ένιωσε καλά και κάθισε στο παγκάκι.

Τι λέει για το περιστατικό η ΠΟΕΔΗΝ

Η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και όπως γνωστοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, στις 14:00 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας) το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο και αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας -όπως προβλέπεται- για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κέντρο Υγείας», σημειώνει ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή, ενώ ειδοποιήθηκε από περαστικούς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι γύρω στις 14:00. Το ΕΚΑΒ, που έφτασε κι αυτό μετά από 10 λεπτά περίπου, τελικά δεν την παρέλαβε, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

«Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.