Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στην Ώρα της Γης

Ο Δήμος Περιστερίου κατέβασε τους διακόπτες του ρεύματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, ώρα 20:30 για μια ώρα, συμμετέχοντας για 13η συνεχή χρονιά στην παγκόσμια συμβολική δράση «Η  Ώρα της Γης».

Ad - Διαφήμιση

Οι Περιστεριώτες συμμετείχαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη στη μεγαλύτερη οικολογική «διαδήλωση», που διοργανώνει η παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση WWF, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της φύσης και στέλνοντας όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.

Την περιβαλλοντική ενέργεια συντόνισε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Ηλεκτροφωτισμού Κώστας Ποθητός με την εθελοντική συμμετοχή των τεχνικών του Ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου.

Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.