Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα σχολεία μας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Είχαμε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή με την επιτροπή και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για άνοιγμα, σε πρώτη φάση, των γυμνασίων και των λυκείων.

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων θα συζητηθεί εκ νέου στην επιτροπή των ειδικών την τρέχουσα εβδομάδα. 5 Απριλίου εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, θα ανοίξουν κατά προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια κάνοντας self tests, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το πρωί κάθε Δευτέρας και αν βγαίνει αρνητικό θα πηγαίνει στο σχολείο κανονικά. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα κάνει στη συνέχεια μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.

Η κυρία Κεραμέως, τόνισε ότι το Πασχα δεν θα γίνουν μαθήματα και σε ό,τι αφορά την παράταση του σχολικού έτους επανέλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου. Το μέτρο αυτό θα αφορά τα δημοτικά, τα γυμνάσια και, ενδεχομένως, και τα λύκεια.

Όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις είπε πως αναμένουμε το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Ένα από τα σενάρια είναι να μη γίνουν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Οι Πανελλαδικές, πάντως, όπως είπε θα γίνουν κανονικά, ενώ δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση της ύλης.