Το μήνυμα της Ελισάβετ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση – Μια σπάνια φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου ντυμένος τσολιάς

Μήνυμα έστειλε η Βασίλισσα Ελισάβετ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Με τη σημαντική ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, θα ήθελα να μεταφέρω συγχαρητήριά στην Εξοχότητά σας, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Ελλάδας. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, είμαι βέβαιη ότι οι διακοσαετές εορτασμοί θα φέρουν την υπόσχεση για καλύτερες εποχές, ενισχύοντας παράλληλα τη ζεστασιά των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των λαών μας».

Μια σπάνια φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ και πατέρα του Καρόλου ανάρτησε στο twitter ο ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν στην οποία ο δούκας του Εδιμβούργου είναι ντυμένος τσολιάς σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Ο πατέρας του πρίγκιπα Κάρολου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο ανάκτορο του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και είχε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας».

Εικόνα

Η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

Όταν ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ εγκατέλειψε τους ελληνικούς και δανικούς βασιλικούς του τίτλους και έγινε Βρετανός υπήκοος, υιοθετώντας το επώνυμο Μαουντμπάττεν των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του. Λίγο πριν από το γάμο, ο βασιλιάς του χορήγησε τον τίτλο Βασιλική Υψηλότητα και τον έχρισε Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Φίλιππος απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Ελισάβετ: τον Κάρολο, την Άννα, τον Ανδρέα και τον Εδουάρδο. Έχει οκτώ εγγόνια και οκτω δισέγγονα.

Πρόσφατα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.