300 νέα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους το πρώτο 10ημερο του Απρίλη

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Καραμανλής 300 νέα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους το πρώτο 10ημερο του Απρίλη, καλύπτοντας τις ανάγκες σε 16 γραμμές που δέχονται τον περισσότερο κόσμο.

“Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία – 300 στο σύνολό τους- να κυκλοφορούν σταδιακά από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρυμένες. Θα φθάσουμε σε έναν αριθμό 1.500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια” είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι η ανάταξη του στόλου φθάνει το 200%. Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ σε μια προσπάθεια να υπάρχει ευθυγράμμιση με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

“Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές” πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.