Μάχη να κρατηθεί στη ζωή το 2χρονο παιδί στην Κρήτη που έδωσε σφυγμό ενώ είχε σβήσει

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν το 2χρονο παιδάκι την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού που είναι υπό ανέγερση ξεφεύγει της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να το ψάχνουν και το βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Ad - Διαφήμιση

Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του. Πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή και διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

Ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Τότε το παιδί έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 8 το βράδυ δίνοντας καρδιακό παλμό.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο και η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνει ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νεές προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120 και διασωληνώθηκε.

Το παιδί έφτασε στις 9.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή.

Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.

Το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.