Φ. Γεννηματά: Απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας

«Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι πολύ μεγάλες.  Δεν είναι  μόνο η επιβολή του μεγαλύτερου σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη,  που έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. Επέλεξαν την πολιτική του lockdown ακορντεόν και αυτοσχεδίασαν με λάθος και αναποτελεσματικά μέτρα. Απέτυχαν παταγωδώς» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε διαδικτυακή συζήτηση με γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ στην Αττική. Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη μέρα που σημειώνεται αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική και το ΕΣΥ βρίσκεται κυριολεκτικά “στο κόκκινο”.

Ad - Διαφήμιση

«Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν έκανε καμία προετοιμασία, δεν έκανε τίποτε για να στηρίξει το ΕΣΥ, δεν αξιοποίησε ούτε καν την «μαύρη εμπειρία» της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω πανδημίας έγιναν μόνο προσλήψεις εκτάκτων ορισμένου χρόνου που στην μεγάλη πλειοψηφία τους δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τα πρόστιμα και το κυνηγητό των νέων στις πλατείες. Επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ότι ο συνωστισμός δεν έχει χρώμα. Δημιουργεί διασπορά του ιού και στα σχολεία και στα ΜΜΜ και σε εκδηλώσεις τύπου Ικαρίας, εκκλησίες, δρόμους και πλατείες. Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση που παρέχει ασφάλεια.

Καταθέτουμε σήμερα 5 συγκεκριμένες προτάσεις ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

  1. Επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων και ειδικά των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ώστε να συμμετάσχουν σε ενιαίο σχεδιασμό, με τους ίδιους όρους με το Δημόσιο.
  2. Υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες (πνευμονολόγοι, παθολόγοι κλπ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την κάλυψη των αναγκών στις νέες covid κλινικές που δημιουργούνται. Με την συμβολή του Ι.Σ.Α και του Π.Ι.Σ.
  3. Πολλαπλασιασμός των τεστ που διενεργούνται στον πληθυσμό με σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Εξασφάλιση rapid-test για όλους τους μη covid ασθενείς που εισάγονται στα Νοσοκομεία και τους συνοδούς τους.
  4. Άμεση λειτουργία κλιμακίων (taskforce) της Π.Φ.Υ. με την συμμετοχή και ιδιωτών ιατρών-και ειδικά αυτών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ- για επίσκεψη στα σπίτια σε ασθενείς covid. Ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.
  5. Δημιουργία ειδικού Συντονιστικού Κέντρου, ικανού να παρέχει υποστήριξη και οδηγίες στους γιατρούς των Νοσοκομείων και στα κλιμάκια της Π.Φ.Υ.».

Το Κίνημα Αλλαγής στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά, σε αυτήν την ώρα μάχης, αντί συντεταγμένου σχεδίου, συνεχίζει τις αντιφάσεις, τη τεχνητή αισιοδοξία και τις ανεύθυνες συμπεριφορές που κλονίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια της πρωτοβουλίας στήριξης του ΕΣΥ, επισκέφθηκε σήμερα το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Πρίφτη, την Υπ/τρια κ.Λάππα, τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Χρήστο Μαθά και τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Μαντζανά, όπου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο από την έξαρση της πανδημίας και τη  μάχη που δίνουν οι Υγειονομικοί υπό αντίξοες συνθήκες. Πλέον υπάρχει αδυναμία κάλυψης των non Covid19 παγίων αναγκών Υγείας των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και η εξουθένωση των Υγειονομικών που παρά τις εκλείψεις κυρίως σε μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό προσπαθούν να ανταποκριθούν στην Πανδημία. Περισσότερα, ΕΔΩ.

Δρομοκαΐτειο: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Άκρως ανησυχητική είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου αφού σύμφωνα με καταγγελίες έχουν πια διαπιστωθεί 24 κρούσματα νοσηλευομένων ασθενών και 2 κρούσματα σε εργαζομένους. Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης πια κατάστασης, είναι ότι ένα τμήμα του Νοσοκομείου μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού αλλά πολλοί θετικοί στον ιό ασθενείς, νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς στον ιό ψυχικά ασθενείς, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε κάποιο γενικό νοσοκομείο αναφοράς. Παράλληλα, στα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου δεν υπάρχει σε κεντρική παροχή οξυγόνο, απαραίτητο για τους ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ ούτε καν γιατροί είναι κάθε μέρα διαθέσιμοι. Τα ερωτηματικά ενισχύονται περαιτέρω από το γεγονός ότι τρεις ημέρες πριν από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, οι περισσότεροι θετικοί στον ιό ασθενείς, είχαν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση εμβολίων. Να διερευνηθούν άμεσα οι σοβαρότατες αυτές καταγγελίες και να διαφυλαχτεί η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων, ζητούν με ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας, Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Περισσότερα, ΕΔΩ.

Δασικοί χάρτες χωρίς σεβασμό στον πολίτη και το Περιβάλλον

Η κυβέρνηση, ενώ ακόμα θρηνούμε εκατοντάδες θύματα καταστροφικών πυρκαγιών χωρίς να έχει μεριμνήσει για καμία ουσιαστική παρέμβαση στις περιοχές που αποτεφρώθηκαν, κι ενώ οι προστατευόμενες περιοχές τίθενται σε αδίστακτο καθεστώς εκμετάλλευσης με τα ποτάμια να τσιμεντώνονται και αμέτρητες προσβάσεις στον αιγιαλό να παραμένουν αποκλεισμένες, ακολουθεί για ακόμη μία φορά την αδιέξοδη πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά ανεύθυνα στην ανάρτηση των δασικών χαρτών. Αγνοώντας το Σύνταγμα και χωρίς ευαισθησίες ούτε για το περιβάλλον αλλά ούτε για τον πολίτη, η κυβέρνηση αντί να μεριμνά για την πραγματική προστασία του δασικού πλούτου της χώρας και να ασχοληθεί με αυθαιρεσίες, καταπατήσεις και εκχερσώσεις, δημεύει περιουσίες Ελλήνων πολιτών ενώ μάλιστα υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας. Περισσότερα ΕΔΩ.