Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες από την πλατεία Νέας Σμύρνης με αστυνομικούς να ασκούν βία σε πολίτες.

Ad - Διαφήμιση

Δόθηκε εντολή για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς που είδαμε να χτυπούν ανελέητα πολίτες στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής (07.03.2021).

Όλα ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής όταν κλήθηκε η αστυνομία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης γιατί κάποιοι δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν έλεγχο σε οικογένεια με παιδιά και τότε άρχισε η ένταση όταν επιχείρησαν να τους κόψουν πρόστιμο. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν στο σημείο περίπου 30 άτομα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, δυο από τους οποίους τραυματίστηκαν.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν καταγράψει τους αστυνομικούς να χτυπούν πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των όσων έγιναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, έγιναν και 11 προσαγωγές.

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν νέα επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.