Τουρκία: Σε μια νύχτα ελληνικά νησιά μπορεί να γίνουν τουρκικά

Απόστρατος αξιωματικός που σήμερα διδάσκει σε τουρκικό πανεπιστήμιο δήλωσε πως τα ελληνικά νησιά μπορεί να περάσουν στην Τουρκία μέσα σε ένα βράδυ.

Συγκεκριμένα ο Εράι Γκιουτσουλέρ, απόστρατος αξιωματικός που σήμερα διδάσκει σε τουρκικό πανεπιστήμιο και θεωρείται ειδικός σε θέματα ασφάλειας στην Τουρκία, εξέφρασε ανησυχίες για την παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη και τη στενή συνεργασία Αθήνας – Ουάσιγκτον στον στρατιωτικό τομέα. Επαναφέροντας τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, δήλωσε πως «ελληνικά νησιά μπορεί να περάσουν στην Τουρκία μέσα σε ένα βράδυ», παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Γκιουτσουλέρ ανέφερε: «Κάποιοι σκέφτονται πως είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να μας γίνει επίθεση. Πλέον δεν μπορείτε να το σκέφτεστε αυτό. Αν εδώ υπάρχει οπλισμός δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά με το προς τα που και σε ποιον θα στραφούν. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά με το σε ποιόν και πως θα σκάσουν και θα πυροβολήσουν.

Δείτε εδώ ακόμη και πίσω από την απόκρυψη και προστασία στην Ελλάδα εκείνων των πραξικοπηματιών και προδοτών, πίσω απ’ όλα βρίσκεται η Αμερική.

Τώρα αν με ρωτάτε αν το αντιλαμβάνομαι αυτό σαν μια συμβατική απειλή κατά της Τουρκίας όχι δεν το βλέπω. Διότι να εισέλθουν σε κάτι τέτοιο, πως να το πω, υπάρχει μία τουρκική παροιμία. Πας για κάτι καλύτερο και χάνεις και αυτό που έχεις, διότι σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας».