Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία πέρασαν τη νύχτα τους οι κάτοικοι των περιοχών στην Ελασσόνα μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ

Σε σκηνές και ξενοδοχεία πέρασαν τη νύχτα τους οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την Ελασσόνα στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πολλοί κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είτε κατέρρευσαν είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές διανυκτέρευσαν στις σκηνές που έστησε ο στρατός στο Δαμάσι Τυρνάβου. Αρκετοί ήταν και αυτοί που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας. Ο στρατός μοίρασε φαγητό στους κατοίκους.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας, ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή.

Τσελέντης: Αναμένονται μετασεισμοί για αρκετό καιρό

Απέκλεισε το γεγονός να γίνει άλλος μεγαλύτερος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στην περιοχή μας, όπως αυτός που έγινε χθες μεταξύ Ελασσόνας και Τυρνάβου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Άκης Τσελέντης.

Ωστόσο, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι θα γίνονται διαρκώς ισχυροί μετασεισμοί για πολύ καιρό.

«Θα δώσει όμως πολλούς μετασεισμούς, ίσως και έναν μεγάλο κάθε μέρα για αρκετό καιρό. Και αυτό γιατί ήταν μικρό το εστιακό βάθος. Σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους εκτός και αν έχει περάσει μηχανικός».