Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου εκφράζει έντονη ανησυχία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ

   Το Δ.Σ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα 30 και άνω κρούσματα Covid -19 που διαγνώστηκαν  σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Περιστέρι.

Για την κατάσταση αυτή την κύρια ευθύνη της διασποράς έχει η κυβέρνηση η οποία όχι μόνο, έχει υποβαθμίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και εν μέσω  πανδημίας δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ελέγχου στους μαζικούς χώρους ευθύνη που είναι αποκλειστικά δική της.  Ίδια απαράδεκτη κατάσταση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς ,καθημερινή κινούμενη βόμβα διασποράς. Ουσιαστική ευθύνη έχουν η  Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος   Περιστερίου.

    Το  ΔΣ του Συνδέσμου μας από τον Αύγουστο του 2020 εγγράφως είχε ζητήσει από τον ΕΟΔΔΥ  και από το Δήμο να πάρουν πρωτοβουλίες και μέτρα ελέγχου σε όλους τους  οίκους ευγηρίας. Ο κ. Μπεκιάρης ως Αντιδήμαρχος Περιστερίου μας έστειλε επιστολή  αρ,πρωτ 33399/24/8/2020  στην οποία ανέφερε τα παρακάτω.( Ο Δήμος Περιστερίου βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα …….Για τους οίκους ευγηρίας η  Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχει ενημερώσει ότι γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει και έχει διαπιστωθεί ότι τηρούνται απολύτως τα πρωτόκολλα που επιβάλλεται. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας με πρωτοστάτη τον Δήμαρχο μας, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που πιθανόν να μας επισημαίνεται.)

 Αυτά μας διαβεβαίωνε ο κ Μπεκιάρης τότε .

Σήμερα τι λέει;  Θα αναλάβει καμία ευθύνη;

ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ.  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.     

Από παλιότερα κάποιοι και από το χώρο της αυτοδιοίκησης, έχουν βάλλει στόχο να το κλείσουν. Το τελευταίο διάστημα ξανά ζέσταναν τη σούπα , και μόλις υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις ,τα γύρισαν λάθος κατανοήθηκαν από λάθος έκφραση  του Δήμαρχου Πετρούπολης κ.λπ

Οι   συνταξιούχοι Περιστερίου δεν θα επιτρέψουν σε καμία  περίπτωση  να κλείσει  ακόμα μια μονάδα υγείας στο Περιστέρι.  Να στελεχωθούν τώρα όλες οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας  στο Περιστέρι με προσωπικό και εξοπλισμό καθώς και όλες οι μονάδες της γύρω περιοχής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ      23/2/2021