ΠΡΟΤΑΣΗ για ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ή ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Λαική Συσπείρωση Περιστερίου:

Ad - Διαφήμιση

Θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που κατά τη γνώμη μας επείγει.

Την Τετάρτη 24/2 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (σας επισυνάπτουμε τη θεματολογία του).

Όπως θα δείτε στο θέμα 4 συζητείται Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου “Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής”.

Με απλά λόγια μπαίνει το θέμα της χωματερής και του εργοστασίου καύσης.

Κάτι τέτοιο, από όσο γνωρίζουμε, έχει καταδικαστεί από το σύνολο των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας.

Κατά τη γνώμη μας ΟΦΕΙΛΕΤΕ 

  • είτε να συγκαλέσετε ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της συγκεκριμένης ενέργειας 
  • είτε διά περιφοράς να εγκριθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Όποια από τις δύο ενέργειες αποφασίσετε πρέπει να έχει γίνει ΠΡΙΝ την Τετάρτη 24/2.

Ακολουθεί το κείμενο που προτείνουμε να υιοθετηθεί (είναι πανομοιότυπο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού)

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απορρίπτει συνολικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Διεκδικούμε το άμεσο οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Η ζωή, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύονται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική. Χωροθέτηση ρυπογόνων δραστηριοτήτων με επιστημονικά κριτήρια και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος”.  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Περιστερίου

Γιώργος Σιδέρης

Χρήστος Μαργανέλης

Στέλιος Μπούσουλας

Φίλιππος Φλουσκούνης

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου συμφωνεί και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και ζητάει με τον ίδιο τρόπο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εξαγγελία του δημάρχου Πετρούπολης περί κατάργησης του ΚΥ Αγίου Ιεροθέου και μεταφοράς του στην Πετρούπολη.

Την ίδια θέση παίρνει και ο Βασίλης Μουκουβίνας:

Συμφωνώ και με τις δύο προτάσεις  Κ.Υ και στην Πετρούπολη και στον Αγ.Ιεροθεο. Όσον αφορά για την χωματερή με οποιοδήποτε ονομασία ΧΥΤΥ -ΧΥΤΑ έχει να κάνει με υποβάθμιση της Δυτ.Αθηνας είναι Υγειονομικός Ρατσισμός και αν σταματήσει ο αγώνας σε ένα ψήφισμα χάσαμε όλοι οι πολίτες της Δυτ.Αθηνας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην δημιουργια ζωντανής διαμαρτυρίας.

Κοινή θέση του Νίκου Ζούτσου

Καλημερα φιλες και φιλοι. Ελπιζω να ειστε καλα και να ξεφυγουμε απ τον κλοιο του θανατου. Απο την 11η Φεβρουαρίου εχουμε αποκαλυψει ολο το παρασκηνιο που σχετιζεται με την σχεδιαζομενη καταργηση του ΙΚΑ Αγ. Ιεροθεου. Προτεινα εκτακτη συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητηματα δημοσιας υγειας στο Περιστερι. Ακολουθησε κ ανακοινωση των Ενεργων Πολιτων κ της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οποτε συμφωνουμε και με την προταση της Αριστερης Κινησης αλλα και προτεινουμε να ληφθει αποφαση για την χωματερη της Φυλής οπως προτάθηκε απ την Λαϊκή Συσπειρωση. Εν κατακλείδι επιστρεφω τους ανοητους, υβριστικους και υπερφιαλους χαρακτηρισμους του αντιδημαρχου υγειας.. “Της οικιας ημων εμπιπραμενης ημεις αδομεν” κυριε συναδελφε.. Ο νοων νοειτω

Νίκος Ζουτσος

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.